ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Atrezzo Elite 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ATREZZO ELITE 185/55R14 80H #233030

EAN: 6959655416602
Летни гуми Sailun ATREZZO ELITE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 80H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 80 до 450 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
67 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAILUN е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът ATREZZO ELITE може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина за модела е 185. 55 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R14. 80 (до 450 кг) е разрешения товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ATREZZO ELITE
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R14
Товарен индекс 80 (до 450 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 7.1
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
70

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми