ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Atrezzo Eco 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ATREZZO ECO 175/65R13 80T #223143

EAN: 6959655416305
Летни гуми Sailun ATREZZO ECO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 80T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 80 до 450 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
67 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е SAILUN. Любима марка на много клиенти в страната. Модел ATREZZO ECO можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 175. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R13. 80 (до 450 кг) е товарният индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Маркировката за разхода на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ATREZZO ECO
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R13
Товарен индекс 80 (до 450 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 6.4
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  гуми цени  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени