ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Sailun Atrezzo Eco 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Sailun ATREZZO ECO 155/80R13 79T #218773

EAN: 6959655416220
Летни гуми Sailun ATREZZO ECO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
57 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание SAILUN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът ATREZZO ECO може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Тези гуми са летни и са популярен избор сред много клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. Отбелязаният диаметър за гумата е R13. 79 (до 437 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. 70 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител SAILUN
Модел ATREZZO ECO
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Тежест 5.9
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  205 55r16  гуми онлайн  зимни гуми