ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROTALLA SETULA W RACE VS450 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA W RACE VS450 235/65R16 121R #319257

EAN: 6958460915294
Зимни гуми ROTALLA SETULA W RACE VS450 - Лекотоварни Гуми ( 121R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.
145 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROTALLA е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът SETULA W RACE VS450 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Маркировката от производителя на гумите е зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 121 (до 1450 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. Маркировката за разхода на гориво е C. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 1 ден.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA W RACE VS450
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 14.91
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Гумите оказват до 18% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: гуми за мотори  гуми  205 55 r16  автогуми