ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA W RACE S130 195/50R15 82H #214520

EAN: 6958460914709
Зимни гуми ROTALLA SETULA W RACE S130 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
75 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROTALLA е производителят на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел SETULA W RACE S130 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип зимни и са изключително популярен избор сред много наши клиенти. Ширина за модела е 195. 50 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 82 (до 475 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA W RACE S130
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 7.80
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако купите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват приблизително до 20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: гуми онлайн  205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки