ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA VAN 4 SEASON RA05 195/70R15 104/102S #254814

EAN: 6958460916109
Всесезонни гуми ROTALLA SETULA VAN 4 SEASON RA05 - Лекотоварни Гуми ( 104/102S )
Товарен индекс 104/102
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 0 бр.
117 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

ROTALLA е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът SETULA VAN 4 SEASON RA05 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.всесезонни е обозначението на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.

Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA VAN 4 SEASON RA05
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 104/102
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 11.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 19% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако поръчате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

 

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки