ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROTALLA SETULA V-RACE RF19 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA V-RACE RF19 225/75R16 121/120R #263438

EAN: 6958460904618
Летни гуми ROTALLA SETULA V-RACE RF19 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121/120R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121/120
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
146 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROTALLA е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът SETULA V-RACE RF19 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена. Товарен индекс - 120 (до 1400 кг). Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 10 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA V-RACE RF19
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 121/120
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Тежест 15.21
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
71

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи приблизително 15-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми онлайн  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки