ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA S-RACE RU01 245/50R20 105Y (XL) #277469

EAN: 6958460921899
Летни гуми ROTALLA SETULA S-RACE RU01 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 0 бр.
157 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е ROTALLA. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът SETULA S-RACE RU01 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 245. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R20. 105 (до 925 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 10 дни.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA S-RACE RU01
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 13.61
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
69

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори цена  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми цени  автогуми цени