ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROTALLA SETULA E-RACE RH02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA E-RACE RH02 175/60R15 81V #277467

EAN: 6958460909514
Летни гуми ROTALLA SETULA E-RACE RH02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
69 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от ROTALLA. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Модел SETULA E-RACE RH02 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширината на модела е 175. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 81 (до 462 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданите от вас гуми са доста тихи нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 10 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA E-RACE RH02
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 6.77
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното каране ще намали потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  гуми цени  205 55 r16  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки