ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROTALLA SETULA 4 SEASON RA03 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA 4 SEASON RA03 255/45R20 105W (XL) #277478

Всесезонни гуми ROTALLA SETULA 4 SEASON RA03 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105W )
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 2 бр.
165 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROTALLA е производителят на тази гума. Моделът SETULA 4 SEASON RA03 може да закупите от магазина ProGumi.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Ширина за модела е 255. 40 е маркираната височина за гумата. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 105 (до 925 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 10 дни.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA 4 SEASON RA03
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 0.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  195 6515  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки