ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA SETULA 4 SEASON RA03 195/55R20 95H (XL) #253579

EAN: 6958460918134
Всесезонни гуми ROTALLA SETULA 4 SEASON RA03 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.
133 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя ROTALLA. Моделът SETULA 4 SEASON RA03 може да закупите от ProGumi.Тези гуми са всесезонни и са предпочитан избор сред много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата е 55. R20 е маркираният диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел SETULA 4 SEASON RA03
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 10.02
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво за вашата кола. Когато изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки