ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROTALLA ICE-PLUS SR1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROTALLA ICE-PLUS SR1 155R13 90Q #319307

Зимни гуми ROTALLA ICE-PLUS SR1 - Лекотоварни Гуми ( 90Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
69 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROTALLA е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът ICE-PLUS SR1 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.зимни е видът на този вид гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 155. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R13. Разрешеният товарен индекс е 90 (до 600 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Q (до 160 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е E. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 1 ден.
Характеристики
Производител ROTALLA
Модел ICE-PLUS SR1
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R13
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Тежест 7.48
Доставка 2 дни
евро етикет
E
E
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 17% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно в магазина: нови летни гуми  нови зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотор