ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RoadX RXQUEST DAT21 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RoadX RXQUEST AT21 31/10.5R15 109S #275036

EAN: 6922250418524
Летни гуми RoadX RXQUEST AT21 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
220 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е ROADX. Известна фирма в света на гумите. Моделът RXQUEST AT21 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са маркирани от производителя като летни. Ширина за модела е 31. 10.5 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите S (до 180 км/ч.) за този клас гуми. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител ROADX
Модел RXQUEST AT21
Сезон летни гуми
Ширина 31
Височина 10.5
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цени  мото гуми