ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RoadX RX Quest C02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RoadX RXQUEST C02 155R13 85/83Q #220210

EAN: 6959655451269
Летни гуми RoadX RXQUEST C02 - Лекотоварни Гуми ( 83Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 83 до 487 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
68 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADX е фирмата произвела тази гума. Моделът RXQUEST C02 може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са класифицирани от вид летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 155. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R13. Допустимият товарен индекс е 83 (до 487 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е Q (до 160 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданият от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител ROADX
Модел RXQUEST C02
Сезон летни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R13
Товарен индекс 83 (до 487 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 18-20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми цени  всесезонни гуми цени  зимни гуми