ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RoadX RXMOTION H12 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RoadX RXMOTION H12 195/45R16 84W (XL, FP) #275010

EAN: 6959655449358
Летни гуми RoadX RXMOTION H12 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 3 бр.
80 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADX е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът RXMOTION H12 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 195. Маркираната височина за гумата е 45. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. Допустимият товарен индекс е 84 (до 500 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADX
Модел RXMOTION H12
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 45
Диаметър R16
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки