ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RoadX RX Motion H11 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RoadX RXMOTION H11 155/70R13 75T #218734

EAN: 6959655448887
Летни гуми RoadX RXMOTION H11 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
49 . 07 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADX е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът RXMOTION H11 може да закупите от ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор при много от нашите клиенти. Ширина за модела е 155. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R13. 75 (до 387 кг) е товарният индекс за модела. Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADX
Модел RXMOTION H11
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  гуми  зимни гуми  нови летни гуми