ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RoadX RX Frost WU01 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RoadX RXFROST WU01 255/35R19 96H (XL, M+S, 3PMSF) #242077

EAN: 6959655447613
Зимни гуми RoadX RXFROST WU01 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
168 . 66 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е ROADX. Любима марка на много хора в България. Модел RXFROST WU01 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.зимни е вида на този вид гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 255. Отбелязаната височина за гумата е 35. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R19. 96 (до 710 кг) е товарния индекс за модела. Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител ROADX
Модел RXFROST WU01
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, M+S, 3PMSF
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цена  мото гуми  205 55 r16  195 65 r15