ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RoadX RX Motion H11 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RoadX RXMOTION H11 165/60R14 75H #218733

EAN: 6959655448856
Летни гуми RoadX RXMOTION H11 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
55 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADX е производителя на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът RXMOTION H11 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Маркировката от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 165. Отбелязаната височина за гумата е 60. R14 е отбелязания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 75 (до 387 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е D. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADX
Модел RXMOTION H11
Сезон летни гуми
Ширина 165
Височина 60
Диаметър R14
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 19 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  нови гуми за мотори  205 55r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки