ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Roadstone Winguard-SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Roadstone Winguard-SUV 235/75R15 109T (XL, SUV) #202059

Зимни гуми Roadstone Winguard-SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
353 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е фирмата произвела тази гума. Модел WINGUARD-SUV можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.зимни е маркировката на гумите. Маркираната ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 75. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 109 (до 1030 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). E е отбелязаното сцепление на мокро за модела. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел WINGUARD-SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум C
Опции XL-подсилена гума
Индекси SUV
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
E
3
73

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Когато закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми цени  нови зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотор 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi