ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE RO HT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE RO HT 235/75R15 105S #236168

EAN: 8807622118647
Летни гуми ROADSTONE RO HT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
147 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя ROADSTONE. Моделът RO HT може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни и са изключително популярен избор при много клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Маркираната височина за гумата е 75. Маркираният диаметър за гумата е R15. Товарен индекс - 105 (до 925 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел RO HT
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 12.82
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
70

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми  мото гуми  205 55 r16  195 65 r15