ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE RO HT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE RO HT 235/70R16 106S #194615

EAN: 8807622170454
Летни гуми ROADSTONE RO HT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
174 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е ROADSTONE. Една от познатите фими на пазара. Модел RO HT можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешеният товарен индекс е 106 (до 950 кг). Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). D е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел RO HT
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Тежест 12.99
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 19% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  магазини за гуми  нови зимни гуми  летни гуми цена