ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Roadstone RO-HP 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Roadstone RO-HP 265/45R20 108V (XL) #202086

EAN: IMPEA00124066
Летни гуми Roadstone RO-HP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
394 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е производителя на тази гума. Моделът RO-HP се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са летни и са популярен избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 265. 45 е маркираната височина за гумата. R20 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 108 (до 1000 кг). Скоростния индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. C е маркировката за разход на гориво. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел RO-HP
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Ниво на шум C
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
B
3
75

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi