ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS HP02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 225/70R16 103T #236861

EAN: 8807622210532
Летни гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
141 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е комманията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът EUROVIS HP02 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 103 (до 875 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS HP02
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Тежест 11.61
Доставка 2 дни
евро етикет
B
C
71

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цена  нови всесезонни гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки