ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS HP02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 175/50R15 75H (10PR) #236831

EAN: 8807622187193
Летни гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
82 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя ROADSTONE. Предлагания модел EUROVIS HP02 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 175. Маркираната височина за гумата е 50. R15 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 75 (до 387 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS HP02
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Индекси 10PR
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
68

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато закупите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 19 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цена  205 5516  нови гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки