ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS HP02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 155/70R14 77T (10PR) #236826

EAN: 8807622187186
Летни гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 77T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 77 до 412 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
60 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът EUROVIS HP02 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел гуми са класифицирани от производителя като летни. Ширина на модела е 155. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R14 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 77 (до 412 кг). Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS HP02
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 77 (до 412 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 67 dB
Индекси 10PR
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
67

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако изберете гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 18% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: мото гуми  гуми цени  205 5516  автогуми 

Този сайт използва бисквитки