ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS HP02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 205/70R15 96T #191080

EAN: 8807622149290
Летни гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
119 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от ROADSTONE. Моделът EUROVIS HP02 може да закупите от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата е 70. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Тези гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS HP02
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Тежест 8.75
Доставка 2 дни
евро етикет
B
C
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: магазини за гуми  гуми 205 55 r16  автогуми