ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS HP02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 205/55R15 88V #155453

EAN: 8807622148835
Летни гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
128 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Предлагания модел EUROVIS HP02 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. Маркираната височина за гумата е 55. Отбелязания диаметър за гумата е R15. Допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS HP02
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 7.69
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотор  205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки