ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS HP02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 145/65R15 72T (10PR) #154296

EAN: 8807622187247
Летни гуми ROADSTONE EUROVIS HP02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 72T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 72 до 355 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
68 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът EUROVIS HP02 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 145. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязания диаметър за гумата е R15. Разрешения товарен индекс е 72 (до 355 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 67 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS HP02
Сезон летни гуми
Ширина 145
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 72 (до 355 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 67 dB
Индекси 10PR
Тежест 5.34
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
67

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  195 65r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки