ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS ALPINE WH1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS ALPINE WH1 185/60R15 88T (XL, 10PR) #253002

EAN: 8807622186547
Зимни гуми ROADSTONE EUROVIS ALPINE WH1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
94 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от ROADSTONE. Една от познатите фими на пазара. Модел EUROVIS ALPINE WH1 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Тези гуми са зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. 60 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 88 (до 560 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS ALPINE WH1
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, 10PR
Доставка 2 дни

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително до 20 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  гуми  гуми 205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки