ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADSTONE EUROVIS ALPINE WH1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADSTONE EUROVIS ALPINE WH1 185/60R16 86H (4PR, 10PR) #163008

EAN: 8807622528910
Зимни гуми ROADSTONE EUROVIS ALPINE WH1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
126 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADSTONE е фирмата произвела тази гума. Моделът EUROVIS ALPINE WH1 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.зимни е обозначението на гумите. Отбелязаната от производителя ширина е 185. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата е R16. 86 (до 530 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADSTONE
Модел EUROVIS ALPINE WH1
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Индекси 4PR, 10PR
Тежест 7.46
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
69

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми цени  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки