ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH SNOWROVER 989 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH SNOWROVER 989 175R14 99/97R #189000

Зимни гуми ROADMARCH SNOWROVER 989 - Лекотоварни Гуми ( 97R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
86 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от ROADMARCH. Любима марка на много хора в България. Модела SNOWROVER 989 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са отбелязани от вид зимни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 175. Маркирания диаметър за гумата е R14. 97 (до 730 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел SNOWROVER 989
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 175
Диаметър R14
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Тежест 9.80
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 16% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  195 65 r15  всесезонни гуми цена  нови зимни гуми