ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMEVAN 9 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMEVAN 9 215/70R16 108/106R #276961

Летни гуми ROADMARCH PRIMEVAN 9 - Лекотоварни Гуми ( 106R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
130 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADMARCH е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложените компании на пазара. Модел PRIMEVAN 9 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 106 (до 950 кг). Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMEVAN 9
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми  205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки