ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMEVAN 28 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMEVAN 28 165R14 91/90R #276950

Летни гуми ROADMARCH PRIMEVAN 28 - Лекотоварни Гуми ( 90R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
77 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADMARCH е фирмата произвела тази гума. Модел PRIMEVAN 28 можете да поръчате от сайта ProGumi.Този модел гуми са маркирани от производителя като летни. Маркираната ширина за модела е 165. 70 е маркираната височина за гумата. R14 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 90 (до 600 кг) е товарният индекс за модела. Моделът гуми има скоростен индекс от R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMEVAN 28
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Диаметър R14
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки