ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMEVAN 28 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMEVAN 28 145R12 86/84Q #276946

Летни гуми ROADMARCH PRIMEVAN 28 - Лекотоварни Гуми ( 84Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
55 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е ROADMARCH. Известна фирма в света на гумите. Моделът PRIMEVAN 28 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 145. R12 е отбелязаният диаметър за гумата. 84 (до 500 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMEVAN 28
Сезон летни гуми за бус
Ширина 145
Диаметър R12
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Доставка 2 дни

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цена  гуми цени  205 55 r16  летни гуми цена