ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMEVAN 28 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMEVAN 28 175/70R14 95/93S (LT) #188955

EAN: 6972472050934
Летни гуми ROADMARCH PRIMEVAN 28 - Лекотоварни Гуми ( 93S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
87 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADMARCH е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът PRIMEVAN 28 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Тези гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 175. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязания диаметър за гумата е R14. Допустимия товарен индекс е 93 (до 650 кг). Скоростния индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMEVAN 28
Сезон летни гуми за бус
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Индекси LT
Тежест 6.24
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи около до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  всесезонни гуми цена  зимни гуми