ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMESTAR 66 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMESTAR 66 165/55R15 75V #276949

Летни гуми ROADMARCH PRIMESTAR 66 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
61 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е ROADMARCH. Една от познатите фирми на пазара. Моделът PRIMESTAR 66 се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.летни е видът на този вид гуми. Ширината на модела е 165. Отбелязаната височина за гумата е 55. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимият товарен индекс е 75 (до 387 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. C е маркировката за разход на гориво. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMESTAR 66
Сезон летни гуми
Ширина 165
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато закупите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 15 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  нови гуми  зимни гуми  летни гуми