ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMESTAR 66 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMESTAR 66 155/60R14 72H #266561

Летни гуми ROADMARCH PRIMESTAR 66 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 72H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 72 до 355 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
53 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADMARCH е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Моделът PRIMESTAR 66 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Маркираната ширина за модела е 155. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R14. Допустимият товарен индекс е 72 (до 355 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMESTAR 66
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 60
Диаметър R14
Товарен индекс 72 (до 355 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми цена  гуми за мотор цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15