ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMEMAX A/T Ⅱ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMEMAX A/T Ⅱ 215R15 112/110S #276962

EAN: 6972472050910
Летни гуми ROADMARCH PRIMEMAX A/T Ⅱ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
141 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от ROADMARCH. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът PRIMEMAX A/T Ⅱ се предлага в магазина ProGumi на супер цена.летни е видът на този вид гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 215. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 110 (до 1060 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела S (до 180 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMEMAX A/T Ⅱ
Сезон летни гуми
Ширина 215
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват около 16% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  нови летни гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки