ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH PRIMEMASTER M/T II 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH PRIMEMASTER M/T II 235/85R16 120/116Q #157897

Летни гуми ROADMARCH PRIMEMASTER M/T II - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
249 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADMARCH е производителя на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът PRIMEMASTER M/T II се предлага от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са от тип летни. Ширина за модела е 235. 85 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Гумите имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел PRIMEMASTER M/T II
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 85
Диаметър R16
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Тежест 17.01
Доставка 2 дни

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотор  online gumi  205 5516  автогуми цени