ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
ROADMARCH ECOPRO 99 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми ROADMARCH ECOPRO 99 175/65R15 84H #276952

Летни гуми ROADMARCH ECOPRO 99 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
71 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание ROADMARCH е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът ECOPRO 99 може да закупите от ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширина за модела е 175. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 84 (до 500 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител ROADMARCH
Модел ECOPRO 99
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Доставка 2 дни

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

На гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво при вашата кола. Ако притежавате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми цени  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки