ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
RIKEN SNOWTIME B2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN SNOWTIME B2 155/70R13 75Q #154299

EAN: 3528701150321
Зимни гуми RIKEN SNOWTIME B2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
73 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя RIKEN. Моделът SNOWTIME B2 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.зимни е вида на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 155. Маркираната височина за гумата е 70. R13 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 75 (до 387 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Маркировката за разходът на гориво е E. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 68 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел SNOWTIME B2
Сезон зимни
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 68 dB
Тежест 5.68
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
68

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотори  летни гуми цени  всесезонни гуми цена  online gumi  автогуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi