ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
RIKEN SNOWTIME 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN SNOWTIME 155/80R13 79Q #154035

EAN: 3528701621807
Зимни гуми RIKEN SNOWTIME - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
77 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от RIKEN. Популярна фирма на пазара. Модел SNOWTIME можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип зимни. Ширина на модела е 155. Маркираната височина за гумата е 80. Отбелязания диаметър за гумата е R13. 79 (до 437 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. 67 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел SNOWTIME
Сезон зимни
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 67 dB
Тежест 6.05
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
67

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови автомобилни гуми  205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi