ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RIKEN ROAD PERFORMANCE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN ROAD PERFORMANCE 185/65R15 88H #184315

EAN: 3528705004521
Летни гуми RIKEN ROAD PERFORMANCE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
84 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RIKEN е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът ROAD PERFORMANCE се предлага от магазина за гуми ProGumi.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 185. 65 е отбелязаната височина за гумата. R15 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 88 (до 560 кг) е разрешения товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от H (до 210 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел ROAD PERFORMANCE
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 7.24
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 16 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  205 55r16  магазини за гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки