ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
RIKEN ROAD 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN ROAD 135/80R13 70T #187884

EAN: 3528703191643
Летни гуми RIKEN ROAD - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 70T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 70 до 335 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
59 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя RIKEN. Популярна фирма на пазара. Моделът ROAD може да закупите от ProGumi на супер цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 135. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 80. R13 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Разрешения товарен индекс е 70 (до 335 кг). Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. 68 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел ROAD
Сезон летни
Ширина 135
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 70 (до 335 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Тежест 4.91
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
68

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Например за кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автогуми  гуми цена  гуми 205 55 r16  195 65r15 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi