ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RIKEN CARGO WINTER 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN CARGO WINTER 195/75R16 107/105R #158815

EAN: 3528700860368
Зимни гуми RIKEN CARGO WINTER - Лекотоварни Гуми ( 105R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
159 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RIKEN е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът CARGO WINTER може да закупите от ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Маркирания диаметър за гумата е R16. Разрешения товарен индекс е 105 (до 925 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разходът на гориво е D. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел CARGO WINTER
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Тежест 11.76
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автомобилни гуми  магазини за гуми  205 55 r16  195 65r15