ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RIKEN ALL SEASON 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN ALL SEASON 225/40R18 92W (XL, FR) #158426

EAN: 3528709688734
Всесезонни гуми RIKEN ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92W )
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
120 . 35 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RIKEN е производителя на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът ALL SEASON се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. R18 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 92 (до 630 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Тежест 9.60
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране от водача. Например при кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: мото гуми  летни гуми цени  всесезонни гуми  нови гуми  автогуми