ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
RIKEN ALL SEASON 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN ALL SEASON #154383 175/65R14 86H (XL)

EAN: 3528708974487 Гуми Riken
Всесезонни гуми RIKEN ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86H )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
83 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Производителя на този модел гуми е RIKEN. Една от познатите фими на пазара. Моделът ALL SEASON се предлага от магазина за гуми ProGumi.всесезонни е вида на гумите. Маркираната ширина за модела е 175. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R14 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 86 (до 530 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 69 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел ALL SEASON
Сезон всесезонни
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 6.61
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
69

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  евтини гуми  205 55r16  летни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi