ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RIKEN 701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми RIKEN 701 245/45R19 98W #263855

EAN: 3528709571616
Летни гуми RIKEN 701 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
200 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RIKEN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът 701 се предлага в магазина ProGumi.Тези гуми са летни. Ширина за модела е 245. Маркираната височина за гумата е 45. Отбелязаният диаметър за гумата е R19. Максимално допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител RIKEN
Модел 701
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Тежест 13.44
Доставка 2 дни

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 17% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки