ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar RPX-800+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RPX-800+ 245/65R17 111H #274001

EAN: 8886459500900
Летни гуми Radar RPX-800+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
176 . 06 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е RADAR. Една от познатите фирми на пазара. Моделът RPX-800+ може да закупите от ProGumi на супер цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. 65 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. 111 (до 1090 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RPX-800+
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват до 17-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  мото гуми  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки