ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar RPX-800+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RPX-800+ 235/65R17 108W #273989

EAN: 8886459540487
Летни гуми Radar RPX-800+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
177 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът RPX-800+ може да закупите от ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. 108 (до 1000 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела W (до 270 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. B е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тези гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RPX-800+
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
B
C
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват приблизително до 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  летни гуми  автогуми